Werk

Nadat u uw opleiding hebt afgerond is het tijd om te gaan werken. Natuurlijk kunt u niet meteen gaan werken, er is namelijk heel wat tijd en inspanning voor nodig om een baan te vinden die perfect bij uw opleiding en persoonlijkheid past. Het is namelijk belangrijk dat u het op uw zin hebt op uw werk, tenslotte zet u zichzelf dan maximaal in voor het bedrijf en gaat u dagelijks met plezier naar uw werk. Om een baan bij een bedrijf te kunnen vervullen hebt u meestal een passende opleiding nodig, voordat u een opleiding kiest hebt u daarom waarschijnlijk ook al gekeken naar de werkmogelijkheden die u hebt met de gekozen opleiding.

Naast werken voor een baas, kunt u er ook voor kiezen om zelf een bedrijf op te starten, in dat geval gaat u werken als ondernemer en bent u eigen baas. Het voordeel van het ondernemen is dat niemand u op de vingers kijkt, de meeste mensen die een eigen onderneming hebben gaan daarom met veel meer zin naar hun werk en zijn bereid zich maximaal voor de onderneming om te zetten, tenslotte resulteert een hogere winst dan ook in een hoger loon, dit is vaak bij loondienst niet het geval.

Het is vaak niet zo makkelijk om werk te vinden, zeker als u werk zoekt in tijde van economische crisis. Tijdens een economische crisis moeten bedrijven overal op bezuinigen, zo ook op het aannemen en behouden van personeel. Een bedrijf probeert in zulke slechte economische tijden met zo min mogelijk personeel een zo groot mogelijke omzet te halen, de kosten blijven hierbij laag, maar doordat het bedrijf weinig personeel heeft is de winst vaak ook niet erg hoog. Vooral in slechte economische tijden is het hebben van een goede opleiding uitermate belangrijk, in zulke tijden zal een bedrijf namelijk alleen mensen aannemen die qua opleiding en persoonlijkheid geheel aan het ideaal van de functie voldoet, tenslotte is het aanbod van arbeid gigantisch bij een economische crisis.

Het vinden van werk kan op veel verschillende manieren, zo kunt u bijvoorbeeld een open sollicitatiebrief sturen naar een bedrijf waar u graag zou willen werken, maar u kunt ook reageren op een specifieke vacature. In een vacature is een bedrijf altijd op zoek naar iemand om een bepaalde functie binnen het bedrijf te vervullen, in zo’n vacature staat dan ook altijd naar wat voor soort werknemer het bedrijf op zoek is. Als u zichzelf kunt vinden in het beeld dat in de betreffende vacature geschetst wordt, dan kunt u ervoor kiezen op de vacature te reageren.

De laatste jaren heeft zich een redelijk nieuw fenomeen ontwikkeld, dit fenomeen heeft de naam ‘headhunters’ gekregen. Deze headhunters hebben als doel om werknemers van een bedrijf te contacteren en te vragen of deze niet bij het bedrijf van hun opdrachtgever willen komen werken. Hierbij bieden de headhunters vaak goedbetaalde en leuke functies aan om de werknemers ervan te overtuigen over te stappen naar het bedrijf van de werkgever. Headhunters zijn vooral op zoek naar goed presenterende mensen binnen een bedrijf, om deze vervolgens over te halen om te werken voor hun opdrachtgever. Het voordeel van het overstappen van baan door middel van een headhunter is dat u meestal een stuk meer gaat verdienen, de opdrachtgevers van headhunters zijn namelijk vaak bereid om veel geld te betalen voor goed presenterend personeel.

Inloggen Kandidaat