Vacatures

De makkelijkste en meest effectieve manier voor het vinden van werk is het reageren op vacatures van werkgevers. In vacatures vragen werkgevers een bepaald soort werknemer, in de vacature staat dan ook vermeld waar de werknemer aan moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor het vervullen van de functie. U kunt een vacature van een werkgever ook wel zien als een online advertentie waarbij iedereen die op zoek is naar werk en voldoet aan het beschreven profiel in de vacature, op kan reageren.

Het reageren op een vacature doet u in de vorm van een sollicitatie, indien u een leuke vacature ziet staan en u hier op wilt reageren, dan dient u een sollicitatiebrief te sturen naar de contactpersoon van de vacature. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om uw sollicitatiebrief online uit te typen en deze per e-mail naar de werkgever te sturen, vroeger ging dit echter altijd per post, natuurlijk kunt u in de meeste gevallen ook nog gewoon per post uw sollicitatiebrief versturen.

Als u wilt reageren op een vacature is het belangrijk om een duidelijke en goed opgebouwde sollicitatiebrief op te stellen, die specifiek gericht is op de vacature. De meeste mensen die op zoek zijn naar werk maken de fout om één sollicitatiebrief te typen en deze naar alle contactpersonen van leuke vacatures te sturen, dit komt bij de werkgever echter heel onpersoonlijk over en de kans dat u een uitnodiging krijgt voor een sollicitatiegesprek is in dat geval ook erg laag. Een goede sollicitatiebrief bestaat uit een persoonlijke brief die zich geheel gericht op de vacature waarop u reageert, op deze manier hebt u dan ook veel meer kans om een uitnodiging te krijgen voor een sollicitatiegesprek.

Een vacature heeft meestal een bepaalde looptijd, tijdens deze looptijd kunt u een sollicitatie insturen voor de functie. Er zijn ook verschillende werkgevers die doorlopend een vacature hebben lopen, deze zijn dan bijvoorbeeld continu op zoek naar nieuwe werknemers. Nadat de looptijd van de vacature afgelopen is zal de werkgever de verschillende binnengekomen sollicitatiebrieven bekijken. Als de werkgever denkt dat u een goede kans maakt om de functie te vervullen zal deze u uitnodigen voor een sollicitatiegesprek waarbij u uw eerder verstuurde sollicitatiebrief nader mag toelichten. In zo’n sollicitatiegesprek zal de werkgevers u ook wat directe vragen stellen, het is daarom verstandig om altijd onvoorbereid naar een sollicitatiegesprek te gaan en u goed te verdiepen in het bedrijf zelf. Tegenwoordig komt het ook wel eens voor dat een sollicitatiegesprek per telefoon wordt gevoerd, meestal doet de werkgevers die echter in een persoonlijk gesprek. Meestal moet u na het voeren van het sollicitatiegesprek enkele weken wachten, tijdens deze weken heeft de werkgever de mogelijkheid om andere sollicitanten uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek en uiteindelijk intern te overleggen welke sollicitant het meest geschikt is voor het vervullen van de functie uit de vacature.

Inloggen Kandidaat