Thuiswerk

De laatste jaren kiezen steeds meer bedrijven ervoor hun personeel thuis te laten werken, dit noemt men dan ook ‘thuiswerk’. De reden voor het thuis laten werken van personeel is vooral dat werkgevers het personeel snel op kunnen roepen op het moment dat deze hen nodig hebt en dat de werknemers het werk snel uit kunnen voeren. Een ander voordeel van thuiswerk voor de werkgever, is dat deze geen reiskosten hoeft te vergoeden aan de werknemer, tenslotte werk de werknemer vanuit thuis en hoeft daarom niet te reizen.

De meeste werkgevers kiezen ervoor om een combinatie tussen thuiswerk en het werken op het bedrijf te hanteren, hierbij moeten de werkgevers op enkele dagen van de week vanaf thuis werken, bijvoorbeeld het verrichten van administratief werk achter de computer en op de andere dagen van de week gewoon aanwezig zijn op de vestiging van het bedrijf.

Thuiswerk heeft niet alleen voordelen voor de werkgever, het heeft ook nogal wat voordelen voor de werknemer. Het grootste voordeel voor de werknemers is dat deze erg veel vrijheid hebben, op het moment dat een werkgever thuis werkt kan deze namelijk niet of moeilijk gecontroleerd worden door de werkgever waardoor deze veel meer vrijheid heeft. Natuurlijk is een werkgever ook niet gek en zal wellicht een methode hebben om te controleren of de werkgever wel echt het werk uitvoert waarvoor deze wordt betaald. Een ander voordeel voor de werkgever is dat deze niet elke dag naar de vestiging van het bedrijf af hoeft te reizen, het reizen naar het werk kost vaak veel tijd en deze tijd kan beter gestoken worden in het uitvoeren van werkzaamheden voor het bedrijf. Door de toename van het gebruik van de computer en de constante ontwikkelingen voor het makkelijker maken van het uitvoeren van thuiswerk is het zowel voor de werkgever als voor de werknemers interessanter geworden zich met thuiswerk bezig te houden.

De laatste jaren zijn er steeds meer verschillende soorten thuiswerk bijgekomen, toen u vroeger nog wel eens op uw buurkinderen op moest passen deed u eigenlijk ook al aan thuiswerk. Banen die ideaal omgezet kunnen worden naar thuiswerk zijn bijvoorbeeld administratie werk, digitaal werk, begeleider, online verkoper, webbeheerder en babysitter.

Inloggen Kandidaat