Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure die u moet volgen is natuurlijk afhankelijk van de soort functie waarvoor u wilt solliciteren. Als u bijvoorbeeld een open sollicitatie naar een bedrijf stuurt kunt u niet verwachten direct antwoord te krijgen op uw sollicitatie, de werkgevers zal uw sollicitatiebrief namelijk alleen bekijken op het moment dat deze iemand zoekt voor de functie waarvoor u hebt gesolliciteerd. U hoort bij een open sollicitatiebrief dus pas wat van de werkgever op het moment dat deze interesse heeft om u uit te nodigen voor een persoonlijk sollicitatiegesprek.

De meeste grote bedrijven hebben een persoonlijke sollicitatieprocedure ontwikkeld, als u wilt solliciteren voor een functie binnen dat bedrijf dient u daarom ook hun sollicitatieprocedure te volgen. Grote bedrijven kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen u een dagje mee te laten draaien op een bepaalde afdeling binnen het bedrijf, dit kan dan ook onder de sollicitatieprocedure van het bedrijf vallen.

Over het algemeen bestaat de sollicitatieprocedure van een vacature uit twee delen, namelijk het versturen van een sollicitatiebrief en het houden van een persoonlijk sollicitatiegesprek. Nadat u een sollicitatiebrief hebt verstuurd voor een bepaalde vacature en de werkgever ziet in uw sollicitatiebrief de perfecte werknemer voor het vervullen van de functie uit de vacature, dan zal deze u vaak uitnodigen voor een persoonlijk sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek zal de werkgever u een aantal directe vragen stellen, bijvoorbeeld hoe u zichzelf in het bedrijf ziet. Het is daarom als sollicitant erg belangrijk om zichzelf goed voor te bereiden voor een dergelijk gesprek, tijdens een sollicitatiegesprek kunt u pas echt laten zien wat u voor het bedrijf kunt betekenen, het is daarom erg belangrijk om tijdens een sollicitatiegesprek een goede indruk bij de werkgever achter te laten. De werkgever kan u tijdens een sollicitatiegesprek ook om toelichting van uw sollicitatiebrief vragen, bijvoorbeeld op het moment dat er dingen voor de werkgever onduidelijk zijn. Het is natuurlijk van belang om zo goed en duidelijk mogelijk te antwoorden op de vragen die een potentiële werkgever heeft tijdens een persoonlijk sollicitatiegesprek. Op het moment dat u wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek kunt u ook wel zeggen dat u de helft van de sollicitatieprocedure hebt voltooid, tenslotte moest de werkgever wel enthousiast zijn over uw sollicitatiebrief, anders zou deze u nooit uitnodigen voor een persoonlijk sollicitatiegesprek.

Na het persoonlijke sollicitatiegesprek hoort u meestal binnen enkele weken of u wel of niet bent aangenomen voor de functie. Tijdens deze weken heeft de werkgever de mogelijkheid om andere sollicitanten uit te nodigen voor een persoonlijk sollicitatiegesprek en uiteindelijk te kiezen voor de meest geschikte kandidaat voor de functie. Meestal voert een bedrijf intern overleg, bijvoorbeeld met de betreffende afdeling of met het management team voor het aannemen van een sollicitant voor een functie. Op het moment dat de werkgever aan het eind van het sollicitatiegesprek erg enthousiast overkomt, hebt u natuurlijk een goede kans om aangenomen te worden voor de functie.

Inloggen Kandidaat