Sollicitatie

Het reageren op een vacature noemt men ook wel ‘solliciteren’. Solliciteren kunnen we onderverdelen in twee verschillende vormen, namelijk open sollicitaties en sollicitaties vanuit een vacature van een werkgever. Eigenlijk iedereen moet solliciteren voor een functie, tijdens een sollicitatieproces leert de werknemer de werkgever kennen en de werkgever leert de werknemer kennen.

Bij een open sollicitatie reageert u niet op een vacature van een bedrijf, u solliciteert voor een ‘open functie’. Bij een open sollicitatie heeft het bedrijf op het moment van solliciteren niet specifiek een functie waarvoor men iemand zoekt, echter staat een dergelijk bedrijf wel open voor open sollicitaties waarna ze alsnog kunnen beslissen iemand aan te nemen voor een functie. Een werkgever probeert hiermee te voorkomen dat talent verloren gaat, als een bedrijf niet open staat voor open sollicitaties gaat mogelijk talent voor het bedrijf namelijk verloren. De open sollicitaties die bij een bedrijf binnenkomen worden meestal geselecteerd op functie, op het moment dat het bedrijf dan iemand zoekt voor een functie binnen het bedrijf kan deze eerst kiezen uit de open sollicitaties voordat deze een vacature start. Het kost voor werkgevers vaak een stuk minder tijd en geld om te reageren op open sollicitaties voor een functie, in plaats van het opstarten van een vacaturecampagne voor het vinden van werknemers voor bepaalde functies.
Naast open sollicitaties kunt u natuurlijk ook gewoon reageren op een vacature bij een bedrijf. Op het internet kunt u veel verschillende websites vinden die een duidelijk overzicht geven van de verschillende vacatures die er op dit moment zijn. U kunt bij deze websites vaak ook uw profiel selecteren en direct bekijken met welke vacatures uw profiel het meest overeenkomen. Op deze manier kunt u uzelf veel tijd besparen bij het vinden van een passende baan. Natuurlijk kunt u ook via een uitzendbureau een werkgever benaderen, het voordeel van werken via een uitzendbureau is dat het uitzendbureau u begeleidt gedurende het sollicitatieproces. De meeste bedrijven kiezen er vaak voor om zich aan te melden bij een uitzendbureau, zo’n uitzendbureau zorgt er vervolgens voor dat werknemers en werkgevers elkaar vinden. Voor vrijwel elke vacature dient u een uitgebreid sollicitatieproces te volgen. Het sollicitatieproces bestaat in de meeste gevallen uit het versturen van een sollicitatiebrief en het houden van een sollicitatiegesprek, sommige werkgevers vragen u echter ook om een motivatiebrief op te stellen. In zo’n motivatiebrief dient u aan te geven waarom u zo geschikt bent voor de functie uit de vacature. De werkgever zal u pas uitnodigen voor een sollicitatiegesprek als de sollicitatiebrief en eventueel de motivatiebrief voldoet aan de verwachtingen die de werkgever heeft bij de persoon die de functie uit de vacature moet vervullen.

Een sollicitatie kost vaak redelijk wat tijd, tenslotte moet u steeds tijd investeren in het schrijven van een persoonlijke sollicitatiebrief en het eventueel houden van een sollicitatiegesprek met uw potentiële nieuwe werkgever. De meeste mensen die op zoek zijn naar werk kiezen er daarom vaak voor om meerdere sollicitatiebrieven naar verschillende werkgevers tegelijkertijd te sturen. Het nadeel van deze methode is echter dat de mogelijkheid aanwezig is dat u van verschillende werkgevers te horen krijgt dat u kunt beginnen bij de baan, u moet vervolgens kiezen tussen de verschillende werkgevers. Het is aan te raden geen standaard sollicitatiebrief te schrijven en deze als reactie op verschillende vacatures te sturen, de kans dat u in dat geval wordt uitgenodigd voor een persoonlijk sollicitatiegesprek is erg laag. U kunt beter wat tijd investeren in een persoonlijke en nette sollicitatiebrief, u hebt dan ook veel meer kans dat u wordt uitgenodigd voor een persoonlijk sollicitatiegesprek.
 

Inloggen Kandidaat